4 Online Marketing Technieken voor de ZZP-er

Hoe zorg jij ervoor dat je bezoekers krijgt en je omzet verhoogt met deze online marketing technieken?

Elke internet onderneming sterft zonder bezoekers. Als je al een website hebt en bent gestart met internet marketing, is het tijd om je marketing een plan te geven. Hoe zorg jij ervoor dat je bezoekers krijgt? Het antwoord is simpel, je moet gevonden worden.

Hoe je gevonden wordt, dat is de lastige vraag.  In dit artikel bespreek ik 4 online marketing technieken die zorgen dat jij gevonden wordt door jouw klanten

Zoekmachine Optimalisatie

Goed gevonden worden in Google zorgt voor honderden tot zelfs duizenden bezoekers. 99,8 % van de Nederlandse internetgebruikers gebruikt Google om antwoord te vinden op hun vraag. Een top positie in de organische zoekresultaten zorgt dan ook voor bakken verkeer.

Zoekmachine Optimalisatie is in het kort het Google vriendelijk maken van je website (on – site zoekmachine optimalisatie) en het verzamelen van backlinks.

Artikelen Schrijven

Het delen van content is een van de meest succesvolle manieren van online marketing. Het helpt bij het generen van backlinks en het verkrijgen van exposure.

Een vorm die vroeger veel gebruikt werd, zeker in Amerika, is artikel marketing. Het idee achter deze vorm van marketing is het schrijven van artikelen voor andere websites.

Na het schrijven van een artikel plaatste je deze simpelweg in een artikel directorie. Een webmaster kon jouw artikel op zijn of haar website plaatsen in ruil voor een back link.
Deze manier werkt al geruime tijd niet meer. Sinds de Google Panda update let  Google strenger op duplicate content (dezelfde content op meerdere websites).

Als jij een fanatieke schrijver bent kun je wel je artikelen delen door middel van een gastblog. Bijna elke webmaster staat te springen om content (ik trouwens ook ;-)). Benader websites uit je branche en bied jouw expertise aan.

Het delen van je expertise via een artikel op andermans website zorgt voor een waardevolle back link en een extra bezoekersstroom.

Pay Per Click Advertenties

Het adverteren via pay per click in Google is het adverteren via Google Adwords. Jouw plek in de gesponsorde resultaten wordt bepaald door je bod. Hoe hoger je bod per klik, hoe hoger je positie.

Voordat je begint met adverteren is het zaak goed na te denken over welke bezoekers je op je website wilt hebben. Adverteer eerder op long tail zoekwoorden. Deze zoekwoorden, bestaande uit meerdere woorden, hebben over het algemeen een hogere conversie. Daarnaast zijn het geen top zoekwoorden waardoor je minder betaald per klik.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een weinig besproken techniek om verkeer naar je website te trekken. Een affiliate maakt reclame voor andermans producten in ruil voor een commissie.

Als producteigenaar betaal je enkel commissie wanneer een bezoek heeft geleid tot een verkoop. Dit betekent dat je enkel betaald, wanneer je zelf hebt verdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation