Online Marketing het technische monster

Voor veel ondernemers is online marketing het grote, overweldigende en technische monster waar ze s’avonds niet van kunnen slapen. Elke ondernemer weet inmiddels dat het vergroten van het online bereik meer klanten betekent. Toch heerst er grote angst voor het technische monster.

Internet marketing wordt als technisch, ingewikkeld en overweldigd aanschouwd. De magische technieken en linkbuildpakketten voor een nummer 1 positie in Google zijn dan ook razend populair. Het hele web staat vol met 1 druk op de knop marketing. Jawel, met deze techniek sta jij direct bovenaan in Google.

Ik ken geen enkele ondernemer die zijn onderneming heeft opgebouwd met een simpel muisklik. Ondernemen is hard werken, want als we allemaal zo lui zijn om voor onze onderneming te werken, waarom zijn we dan ondernemers geworden?

Online marketing kan jij ook!

Nu begin ik dit artikel vrij confronterend en wil ik echt niet alle ondernemers lui noemen. In tegendeel zelfs. Ik heb veel respect voor ondernemers. Ondernemers gaan ergens voor, vechten voor een bestaan en geloven in zichzelf. Juist die eigenschappen spreken mij aan bij mensen. En juist die eigenschappen doen mij niet begrijpen dat er zo’n weerstand is tegen online marketing.

Online marketing kan jij ook!

Mensen worden steeds afhankelijker van internet en het lijkt erop dat de maatschappij daar hard haar best voor doet. Elk reclame spotje wordt afgesloten met www en zelfs de belastingsdienst verwijst je vriendelijk naar hun website. Nu was ik zelf al niet zo fan van die blauwe enveloppen, maar vind ik het toch wat ver gaan dat een bedrijf die staat voor “makkelijker kunnen we het niet maken” geen enveloppen meer wilt sturen, maar een mailtje zodat je het zelf moet controleren.

Als gevolg van onze onafhankelijkheid merk je dat de grote jongens hun strategieën aanpassen. Volgens onderzoek nemen de investeringen in reclamespotjes voor tv en radio nog elk jaar af. Dit is ook niet zo gek.

Internet marketing en het vergroten van je online bereik hoeft niet duur te zijn. Je hoeft geen tonnen te besteden aan advertenties of marketingbureaus. Sterker nog, online marketing is vele malen goedkoper dan de offline marketing die je wellicht gewend bent.

 Marketing op het Internet doe je zelf!

Nu schrijf ik dit artikel niet om een pleidooi te geven over het zelf doen van internet marketing. Ik begrijp heel goed dat jij als ondernemer zuinig bent op je tijd en energie en daarom internet marketing liever uitbesteed.  Internet marketing is goed uit te besteden. De internet marketing strategie daarentegen wat minder. Geef niet zomaar het werk uit handen. Ga om de tafel zitten, bespreek strategieën en blijf betrokken!

Marketing is fouten maken, ervan leren en jezelf continu verbeteren. Met vallen en opstaan doe je waardevolle kennis op over de beste strategie voor jouw bedrijf. Internet marketing is niet een techniek of trucje, het is een strategie die geen grenzen kent. Een strategie die je zelf leren kunt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation