Online Marketing met een mini budget

Hoewel de meeste bedrijven uit de crisis lijken te komen, zijn er helaas nog genoeg bedrijven die het lastig hebben. Hoe kun je dan, zonder groot budget, je marketing opvoeren?


Je product succesvol promoten via internet

 

Om je product succesvol te laten worden met behulp van internet zul je potentiële klanten moeten laten realiseren dat ze jouw product nodig hebben. Verzamel hun obstakels, behoeftes en problemen en leg uit wat jou product voor verandering biedt.

Zijn waar je klanten zijn

Als je in een gemiddelde woonwijk in Nederland kijkt zijn er verschillende huishoudens aan te wijzen waar een Dell computer geïnstalleerd zijn.

Dell is goedkoop en voor iedere consument toegankelijk. Toch is Dell niet zomaar zo groot geworden. De grootste kracht van Dell zat hem in de plekken waar zij zich begaven. Er is geen computerforum waar een medewerker van Dell niet op geweest is.

Dell is kunstenaar in het beantwoorden van de vragen van klanten.

Mocht je toch, met hun ondersteuning, je probleem niet kunnen verhelpen dan waren ze zo aardig om je een aanbieding te doen voor een nieuwe computer.

De kracht van deze manier van marketing zit hem in de Good Will.

Doordat Dell als eerste bij de klant was, deze gratis hun expertise aanbod, creëerde ze niet alleen Good Will, maar maakte ze klanten van bezoekers. Bezoekers die niet eens wisten dat ze opzoek waren naar een nieuwe computer. Als dat geen goede marketing is;-)

Een van de gemakkelijkste dingen waar je vandaag nog mee kun starten is het beantwoorden van vragen op forums. Deze vorm van marketing vergroot je zichtbaarheid op het internet, vergroot je good will en als je het goed doet, vergroot het ook je klantenbestand.

Vind je Klanten bij Jouw in de Buurt

Je kunt voor honderden tot zelfs duizenden euro’s adverteren in de plaatselijk krant, de gouden gids of het telefoonboek. Je kunt er ook voor kiezen om dit online te doen, voor niks!

Er zijn talloze website te vinden waarbij je jouw bedrijf gratis kunt presenteren. Gebruik deze manier van marketing niet als slechte linkbuilding techniek (linkjes verzamelen), maar zie het als gratis promotie bij je lokale klanten.

Waar je bedrijf zeker gepresenteerd moet worden is Google Places. Google Places is de goudengids van Google.

Een aanmelding is gratis, gemakkelijk en kan je al snel meer klanten opleveren. Geregistreerde bedrijven bij Google Places worden namelijk ook getoond in de organische zoekresultaten van Google.

Laat je klant niet betalen!

Laat je klant niet betalen. Tenminste, niet vandaag. Je wordt er tegenwoordig mee doodgegooid.

Koop nu, betaal later.

Hoewel ik niet zo fan ben met het aansmeren van leningen blijkt het wel te werken.

Een goede balans tussen het aansmeren van een lening en het bieden van extra mogelijkheden van je klanten is gespreid betalen.

Wanneer jij kostbare producten of diensten verkoopt kun je vandaag nog een verschil maken door de prijs te verdelen in termijnen.

Staat bij deze vorm van marketing de klant echt voorop kies er dan voor om het bedrag te delen door de termijnen.

500 euro wordt  125 euro in 4 termijnen. Vind je het te vervelend om je opbrengsten gespreid te ontvangen maak dan een eenmalige betaling voordeliger. Bedenk bij je keuze wat de klant wilt, niet wat jij het beste vindt ;-)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation