SEO Teksten Laten Schrijven, is dat Echt Nodig?

Wonder SEOOf het nu gaat om een folder, advertentie of websitetekst, de juiste woorden doen wonderen voor jouw online marketing. In dit digitale tijdperk is internet het medium om te communiceren met mensen over heel de wereld.

SEO Teksten doen wonderen

Als het om zoekmachine optimalisatie gaat deelt jouw content mee voor jouw online succes. Effectieve content grijpt de aandacht, wekt interesses op, bouwt een verlangen en leidt uiteindelijk tot de gewenste actie.

Het gebruik van krachtige en “manipulerende” woorden die jouw bezoekers tot een aankoop leiden zijn vandaag de dag het belangrijkste wat jij op je website kunt gebruiken.
Veel ondernemers huren schrijvers in om hun teksten nauwkeurig na te kijken. Het was dan ook niet lang wachten op de SEO tekstschrijvers. Deze vorm van schrijven let op het gebruik van zoekwoorden, opmaak, interne links en de juiste kopjes. Een goed geschreven seo tekst doet dan ook wonderen voor jouw positie in Google.

Maar heb jij echt een seo tekstschrijver nodig?

4 tips om zelf je SEO teksten te schrijven

Het schrijven van teksten die een goede positie in Google verdienen kun je prima zelf. Jij als ondernemer weet toch wie je klanten zijn en wat ze bezig houdt? Dan weet jij met onderstaande tips ook hoe jij vanaf vandaag jouw teksten voor zowel je bezoekers als Google schrijft!

1. De lengte doet er niet toe

Als je enig onderzoek gedaan hebt over het schrijven van SEO teksten heb je gegarandeerd al iets kunnen lezen over de lengte van je teksten. Hoewel de meningen hier over verdeelt zijn is er eigenlijk maar 1 correct antwoord.

Hoe lang moeten je teksten zijn?

Zolang als nodig is!

Als je schrijft in het belang van je bezoekers hoef je niet na te denken over de lengte. En wees nu eens eerlijk, leer jij liever door het lezen van 2 pagina’s, of 5?

2. Spreek de taal van je bezoekers!

Het lijkt logisch dat wanneer jij je bezoekers aan wilt spreken je dit het beste doet in hun huidige taal. Als jij op internet zoekt zul je ook eerder een nederlandse website bezoeken in plaats van een Franse, toch?

Nu gaat het schrijven van seo teksten verder dan de taal, bij deze teksten gaat het over de woorden. Welke woorden gebruiken jouw bezoekers?

Doe dus, voordat je überhaupt aan je artikel begint, een klein onderzoekje:
•    Vind de juiste zoekwoorden via de keyword planner van Google
•    Bekijk adviessites, forums en blogs over jouw onderwerp
•    Bekijk social media

3. Wees slimmer dan je concurrent

Iedereen die met zoekmachine optimalisatie begint lijkt te beginnen bij het eind, de beste zoekwoorden. Natuurlijk wil jij goed gevonden worden met de beste zoekwoorden voor jouw bedrijf.
Als je een fietsenmaker in utrecht bent wil je natuurlijk goed gevonden worden op woorden als fiets en fietsenmaker. Maar na een klein onderzoekje zul je erachter komen dat je er veel slimmer aan doet om te beginnen met de zoekwoorden met zo min mogelijk concurrenten.
Een kleine concurrentieanalyse:
•    Vind de juiste zoekwoorden via de keyword planner van Google
•    Vul de gevonden zoekwoorden in bij Google
•    Bekijk de gevonden  website
•    Type in Google allintitle:jouwzoekwoord

De titel is de belangrijkste on-site optimalisatie factor. De titel van je pagina kan wel eens het verschil maken tussen een positie op pagina 2 of pagina 1.
Door in Google allintitle:jouwzoekwoord in te typen kom je erachter hoeveel websites hun pagina geoptimaliseerd hebben op jouw gekozen zoekwoorden.

In de praktijk:

Stap 1: Zoekwoorden onderzoek

Tip: gebruik [ en ] om alleen het exacte zoekverkeer te analyseren. Met andere woorden, hoeveel mensen typen exact, dus zonder andere woorden, jouw gekozen zoekwoord in Google in?

Stap 2: Bekijk het zoekverkeer

Tip: je ziet dat fietsen veel vaker wordt gezocht in Google dan het zoekwoord fietsenmaker utrecht, maar welk zoekwoord zal meer verkopen opleveren denk je? En op welk zoekwoord maak jij meer kans op een betere positie in Google?

Stap 3: Bekijk de concurrentie

Tip: je ziet dat fietsenmaker utrecht maar 832 concurrenten heeft. Dit is aanzienlijk minder in vergelijking met het zoekwoord fiets, die 288.000 concurrenten heeft. Fietsen maker utrecht zal daarnaast gerichtere bezoekers naar je website sturen. Het zoekwoord fiets zal bijvoorbeeld ook gebruikt worden door je buurjongetje die bezig is met zijn presentatie over fietsen.

4. Kies de Juiste Titel

Je hebt net al gelezen hoe belangrijk de titel voor jouw positie in Google is. Als jij je teksten zelf gaat schrijven geef je titel dan de meeste aandacht.
Verwerk in je titel het liefst je belangrijkste zoekwoord, maar ga schrijf het voor je bezoekers. Een titel die volgepropt is met zoekwoorden zal je echt geen betere positie in Google opleveren en al helemaal geen bezoekers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation