Zoekmachine Optimalisatie, de enige waarheid!

Zoekmachine OptimalisatieHet is geen geheim dat het internet zich in razendsnel tempo ontwikkelt. Veel mythes en verhalen over SEO  (zoekmachine optimalisatie)hebben de toekomst van internet marketing bekritiseerd. Men gaat er vanuit dat er een tijd komt dat zoekmachine optimalisatie niet meer zal bestaan. Maar is het dat echt zo?

Waarom Zoekmachine Optimalisatie is verandert

Ga even terug naar 1998, de tijd waarin we leerde kennis maken met het internet. Nu leven we al weer in 2013, een tijd waarin alles anders is.
Nu hebben we:
•     Snelle adsl verbindingen.
•    Meer apparaten die gebruik maken van het internet.
•    Nieuwe software en content management systemen.
In de tijden van verandering heeft ook Google niet stil gezeten. Google voert jaarlijks vele google algorithm  updates door en is steeds beter in staat om waardevolle content voor haar bezoekers te vinden.

De Toekomst van SEO

SEO ziet er gelukkig niet meer hetzelfde uit als vroeger. Vroeger was SEO alleen maar weggelegd voor de echte computer techneuten, of zogezegd, de nerds. Tegenwoordig is zoekmachine optimalisatie ook toegankelijk geworden voor de ondernemer.

Dankzij de nieuwste technieken en programmeer talen als HTML5 en platformen als WordPress  en Joomla! is het tegenwoordig voor iedereen mogelijk om vandaag nog te beginnen met een gloednieuwe website.

Grote zoekmachines als Google zullen SEO nooit laten verdwijnen. Zolang er mensen bestaan die opzoek zijn naar informatie via het internet zullen zoekmachines en zoekmachine optimalisatie blijven bestaan.

En zeg nou eerlijk, denk jij dat een miljarden bedrijf als Google over enkele jaren niet meer zou bestaan?

En denk je nou echt dat als Google nog bestaat, SEO verdwijnt?

Hoe je jouw bedrijf klaarmaakt voor SEO in 2015

De toekomst van SEO bestaat in 2014 hoofdzakelijk uit de volgende punten:
•    •    On-site optimalisatie
•    •    Actief gebruik van Social Media
•    •    Informatieve en heldere en unieke content
•    •    Meer interactiviteit met bezoekers
In plaats van dat je Google te slim af wilt zijn zul je je in 2014 beter kunnen focussen op je bezoekers. Hoe kan jij je bezoekers zoveel waarde geven dat zij je beste ambasadeurs worden?
Zoekmachine optimalisatie draait niet om de hoeveelheid links, de technische snufjes of het foppen van Google, zoekmachine optimalisatie begint steeds meer te draaien om hetgeen waar het echt om gaat, je bezoekers!

Je kunt er de donder op zeggen dat Google zal blijven evolueren tot een zoekmachine die alles in de gaten heeft. Als het een bedrijf lukt om heel de wereld in kaart te brengen, auto’s zonder chauffeur te laten rijden en zelfs plannen heeft om naar de ruimte te gaan, denk je dan echt dat het ons nog lukt om via valse trucjes Google te foppen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation